1e klas naar de beurs in Madrid en familiebezoek! - Reisverslag uit Madrid, Spanje van petty - WaarBenJij.nu 1e klas naar de beurs in Madrid en familiebezoek! - Reisverslag uit Madrid, Spanje van petty - WaarBenJij.nu

1e klas naar de beurs in Madrid en familiebezoek!

Door: Petty

Blijf op de hoogte en volg

03 Mei 2007 | Spanje, Madrid

Buenos noches!

Daar ben ik weer! Het heeft weer even geduurd, maar inmiddels heb ik weer genoeg om te vertellen. Sinds Belinda (de Engelse verkoopster) weg is, is het hier echt mega druk geweest de afgelopen maand. Omdat Pearl verder helemaal alleen staat, heb ik de taken van Belinda overgenomen en ben ik de afgelopen maand druk geweest met bestellingen plaatsen en leveranciers nabellen (ja, uiteraard allemaal in het Spaans, dus dat is al aardig verbeterd sinds ik hier zit). Hierdoor is het werken aan het plan er een beetje bij ingeschoten, maar ik heb wel kunnen laten zien wat ik in huis heb en nu hebben ze mij een baan aangeboden. En ik moet zeggen dat ik dat wel zie zitten. Ik denk dat ik hier veel kan leren, omdat het bedrijf erg veel potentie heeft om te groeien en omdat het klein is ben je overal heel nauw bij betrokken. Bovendien heb je hier elke dag te maken met verschillende talen, dus voor mijn talenkennis is het zeker goed... Maar goed, eerst maar eens even mijn school afronden, want dat heeft toch echt wel prioriteit. En aangezien ik maandag over 5 weken al naar huis ga, begint de tijd wel te dringen.

Samen met Pearl ben ik 12 en 13 april naar de internationale meubelbeurs in Madrid geweest. Aangezien het bijna 4 uur reizen was met de trein en je toch echt wel 2 dagen nodig had om alles te zien, had ik een hotelletje geboekt in Madrid. We konden zo vanaf het treinstation het hotel binnen wandelen. Ideale lokatie dus, alleen het hotel zag er niet uit...echt verschrikkelijk oubollig ingericht. Donderdagochtend 12 april vertrokken we 's ochtends om 7 uur met de hogesnelheidstrein vanaf Alicante...1e klas!!! Wat een luxe...we zaten nog maar net toen we al een glaasje jus kregen met 2 koekjes. Vervolgens kwam er een jongen (met handschoentjes aan) rond met een karretje met alle Spaanse kranten. Daarna kregen we de drankenkaart voor het ontbijt...we hadden gelijk aan de alcohol kunnen gaan, maar ik heb het toch maar bij een thee gehouden (leek me beter voor mijn maag). Vervolgens kregen we een uitgebreid ontbijt. Niet verkeerd dus zo'n treinreis! Na bijna 4 uur kwamen we in Madrid aan en konden we dus gelijk inchecken bij het hotel. Van daaruit hebben we de taxi genomen naar de beurs, waar we om 12.00 binnen kwamen en 's avonds om 20.00 pas naar buiten liepen. Poef, best vermoeiend zo'n dagje slenteren op de beurs! Alle bekende meubelfabrikanten waren ruimschoots vertegenwoordigd met megagrote stands. Jeetje, wat dat wel niet moet kosten... Heel veel mooie dingen gezien, maar ook dingen waarvan ik dacht "wordt dat nog steeds gemaakt? Wie koopt dat nou"...tja, smaken verschillen. Wel kon je duidelijk zien dat iedereen elkaar kopieert. Je zag toch wel erg vaak meubels die nagemaakt waren van de grote, bekende merken , maar dan de helft goedkoper dus ook wel weer aantrekkelijk. 's Avonds zijn we lekker uit eten geweest bij een a-la-carte wokrestaurant. Eenmaal weer in het hotel waren we zo bekaf dat we gelijk zijn gaan slapen. De volgende ochtend genoten van een uitgebreid ontbijtbuffet en vervolgens weer naar de beurs. Dit keer maar een paar uurtjes, want de stands die we persé wilden zien hadden we allemaal gezien. Toen 's middags weer gaan eten bij het wokrestaurant (was toch wel erg goed bevallen de vorige dag) en daarna nog snel even een leuk truitje en jurkje gescoord bij de El Corte Ingles. Om 18.00 vertrok de trein weer richting Alicante en zat het uitstapje er dus al weer op. Helaas verder niks van Madrid kunnen zien, maar daar ga ik nog wel een andere keer voor terug. Sommigen zullen er misschien niet aan moeten denken om twee dagen met hun baas op pad te gaan, maar dit was erg gezellig!
Afgelopen weekend zijn mijn ouders en mijn broer en zijn vriendin me op komen zoeken. Ik had mooi van vrijdag tot maandagmiddag vrij kunnen regelen. Vrijdagmiddag heb ik ze opgehaald van het vliegveld. Ik had via een man van het werk een apartementje kunnen regelen in Jacarilla (5-10 minuten van mijn huis). Het apartementje waar we in eerste instantie zouden komen te zitten, zag er al heel netjes uit maar omdat daar de boiler kapot was en die Spanjaarden dat op vrijdagmiddag echt niet meer komen maken (mañana, mañana) moesten we naar een ander apartement daar tegenover: groter en luxer en met een enorm dakterras! Zelf heb ik er ook het hele weekend geslapen...wel zo gezellig natuurlijk (weliswaar op een luchtbedje op de grond, maar toch...). Vrijdagmiddag zijn we gelijk maar naar de Finca gegaan om sinaasappels te plukken, want we wilden zaterdagochtend natuurlijk wel verse jus bij het ontbijt. 's Avonds zijn we uit eten geweest bij een Italiaans restaurant in Benimar waar ik al een aantal keren eerder was geweest. Ze zijn er in elk geval niet zuinig met porties...mijn god wat een bord eten! 's Nachts nog heerlijk uit onze slaap gehouden door de buren die meenden met hun zatte kop midden in de nacht te moeten gaan zingen...jezus, de muren hier in Spanje zijn zo dun dat het af en toe lijkt alsof de buren bij je binnen staan (heb ik op de Finca gelukkig geen last van). Zaterdagochtend zijn we naar de markt gegaan in Almoradi. Aangezien ik normaal altijd werk op zaterdag was ik daar ook nog nooit geweest. Wat een drukte! Eerst had je een heel gedeelte met alleen maar etenswaren, maar daarachter lag ook nog een gedeelte met kleding en allerlei andere niet-etenswaren, erg groot dus! We hebben er nog een typische Spaanse lekkernij gegeten: Churros...het deeg is ongeveer hetzelfde als dat van een oliebol, maar dan maken ze er lange stengels van...beetje suiker erop...heerlijk!
's Middags zijn we even naar het stuwmeer gereden, want dat is zo mooi dat ik dat persé wilde laten zien. Vervolgens zijn we om 16.00uur naar de zaak gereden, waar we om 19.00uur pas weer weggingen. Gezellig met Pearl zitten kletsen en mam heeft gelijk meubels uitgekozen die ze wel zou willen hebben als de verbouwing thuis klaar is. 's Avonds zijn we weer gaan eten in Benimar, maar dit keer bij de Taj Mahal, een Indiaas restaurant. Zoals altijd was het eten ook daar weer erg goed.
Zondag zijn we naar Guardamar gereden, waar we over de haven en de pier hebben gewandeld. Vervolgens zijn we via een toeristische route naar Alicante gereden. Daar hebben we geluncht op de boulevard en zijn we daarna nog even over het strand gewandeld. Marcel en Hanneke hebben zich zelfs met de blote voeten in het water gewaagd, maar dat viel toch wel even tegen...
's Avonds zijn we thuis gebleven en hebben we gekookt. De volgende ochtend moesten we om half 10 al weer richting het vliegveld en zat het weekend er al weer op en moesten we al weer afscheid nemen. Was in elk geval erg geslaagd!

Qua weer kon je beter in Nederland zitten, want hier is het nog steeds erg wisselvallig. Het begint wel steeds mooier weer te worden, maar we hebben toch nog regelmatig regen tussendoor. Het zwembad zal ik dus waarschijnlijk geen gebruik meer van kunnen maken...helaas.

Afgelopen weekend hebben we de nodige foto's gemaakt die ik allemaal op www.picturetrail.com/pettyvk heb gezet (onder kopje Jacarilla)Kijken dus!

Voor nu laat ik het hier weer even bij.
En ik ben natuurlijk ook heel benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat, dus allemaal emailen, bellen, faxen, schrijven...of gewoon een verhaaltje op mijn site zetten!

Hasta luego!

xx Petty

• 03 Mei 2007 - 20:40

Linda:

Hey pet,

Ik ben net thuis gekomen. Ik ben samen met Moniek een hapje gaan eten in Arnhem. We hadden het nog over je...dat ik je al zo lang niet meer gesproken heb. Gelukkig kon Mo mij een beetje bij kletsen en nu lees ik je nieuwe bericht. Klinkt goed allemaal...maaruh...je gaat daar toch niet voor altijd blijven of wel?? Hoe doen we het dan met theedrinken/jaarlijkse stapavondjes. Ach joh ik kom wel gewoon bij je langs, lijkt me een veel beter plan!
    Nog heel veel plezier de laatste 5 weekjes, ik hoop voor je dat je toch nog even gebruik mag maken van het zwembad.
    Dikke kus en knuffel Lin

• 03 Mei 2007 - 23:58

Danielle:

Hi Pet,

Klinkt alsof je het nog steeds naar je zin hebt in Spanje! Heel leuk dat je een baan aangeboden hebt gekregen (wat klinkt dat serieus ;)), dat wordt inderdaad zoals Linda al zegt weekendje Spanje ipv onze eet/stapavondjes! Ik hoop je nog wel ergens te zien dit jaar, want we blijven elkaar nu maar mislopen! De laatste keer dat ik je zag was ergens rond Barcelona volgens mij (en dat is al heel lang geleden)
    We houden contact!

Kus uit Curacao.
    Daan

• 05 Mei 2007 - 08:44

Pauline:

Lieve Petty,

hebben ze in Spanje ook bokkenpootjes? Anders kun je daar niet blijven natuurlijk... Helemaal leuk dat je het zo naar je zin hebt en een baan aangeboden hebt gekregen. Ben benieuwd.
    Hier gaat alles zijn gangetje, niet veel spannends te melden. Dus ga je site maar in de gaten houden voor de leuke verhalen.

Tot snel?!

Liefs,
    Pauline

• 06 Mei 2007 - 03:44

Veer:

Hi lieve nicht!

Leuk om je verhaal weer te lezen! Hoorde al dat het super leuk was geweest met jullie pap en mam en Marcel en Hanneke! Ben blij dat alles goed gaat met je! Heb wel ontzettend veel zin om weer eens even gezellig bij te kletsen maar dat komt vanzelf weer als we allebei weer in Nederland zijn.

Ben nu met Sander in Nieuw Zeeland aant reizen en dat bevalt super goed...erg leuk om even een vakantie tussendoor te hebben in een ander land. haha Maar goed, met mij gaat het in ieder geval ook nog steeds super goed..ga nu even je foto's bekijken want is ook alweer te lang geleden dat ik je gezien heb! Succes nog de komende tijd meis!

No worries mate...dikke kus van mij!

• 07 Mei 2007 - 08:58

Nienke:

Klinkt allemaal super Pet! Neem aan dat je de baan neemt? Zijn we allebei verslingerd aan Spain, ik blijf waarschijnlijk ook :) Zal je snel even terug mailen.. Petonets des de BCN

• 10 Mei 2007 - 11:38

Inge:

Hey Pet!
    Super joh dat je een baan hebt aangeboden gekregen. Leuk om je verhaal te lezen en de foto's te zien. Ik ben zo jaloers. Ik wil ook echt weer graag naar Spanje.
    Succes nog in de laatste paar weken en we houden contact!

x

• 10 Mei 2007 - 15:46

Dragana:

Hey Petty!

Wat leuk dat ze je een baan hebben aangeboden! Ik neem aan dat je wel ja zegt, of niet ;)

Zeg, hoe gaat het met je aod? Denk je dat het lukt om op tijd af te studeren?

Ik ben ondertussen al vrij ver en over 4/5 weken zal het allemaal afgelopen zijn, thank god! Ik heb het wel helemaal gehad :S Ik ga daarna gelijk een last-minute boeken naar de zon!

-x- Dragana

• 11 Mei 2007 - 12:22

Saskia:

HEY PET leef je nog haha..
    heb al zolang niks meer van je gehoord!! nou goed ik hoop dat alles goed gaat en hoop je snel weer een keer te zien!

ciaoooooooo,

X Sas