Nieuwe huisgenootjes!
Door: Petty
20 Februari 2007 | Spanje, Madrid
Het is inmiddels alweer 1,5 week geleden dat ik iets geschreven heb, dus de hoogste tijd voor een update!
Ik zal even beginnen bij zaterdag 10 februari, toen ben ik laat in de middag met Errol naar Torrevieja gereden. Dat is een stad hier 20 minuten rijden vandaan. Daar hebben we eerst een beetje over de boulevard gewandeld en van het zonnetje genoten. Paar kerels waren daar zandsculpturen aan het maken, erg mooi (zie foto,s op picturetrail). Vervolgens zijn we naar een groot winkelcentrum gereden...maar ja, had weer geen geld dus iets kopen zat er voor mij niet in. ´s Avonds hebben we een restaurantje aan de boulevard opgezocht waar we echt een HUGE tournedos hebben gegeten. Smaakte goed! Daarna even wat barretjes ingegaan om te kijken of er nog iets te beleven viel, maar het was vrij rustig overal. Wel weer mijn handtas met 2 mobiele telefoons, camera, portemonnee met id-kaart en pinpas etc. in een cafe laten staan...(had ik nog niet gezegd hè mam...haha, shame on me), maar het engeltje zit blijkbaar nog steeds op mijn schouder dus mijn handtas stond nog gewoon netjes op de plaats waar ik ´m had achtergelaten met alles er nog in (misschien kan ik beter een heuptasje aanschaffen...). Maar goed, het uitgaansleven van Torrevieja was dus niet echt denderend, dus om half 2 hadden we het wel gezien en zijn we naar huis gegaan.
Zondag was relaxdag, dus een beetje wasjes gedraaid en ´s middags met Kofi (de labrador) in de auto naar het stuwmeer gereden wat dicht bij de Finca ligt. Ik had me nog voorgenomen om Kofi niet in het water te laten, aangezien ik de auto van de zaak bij had...maar ja, dat beest zag water en er was geen houden meer aan. Ze vindt me nu wel gelijk erg leuk natuurlijk! De rest van de dag verder niks bijzonders meer gedaan.
Maandagmiddag kwamen Suzanne (andere Nederlandse stagiaire) en haar Spaanse vriend Santiago aan: mijn nieuwe huisgenoten voor de komende 4 maanden. Wij wonen nu met zijn drietjes boven en Errol beneden. Overdag zie ik Suzanne bijna niet, want zij loopt stage op het hypotheekadviesbureau van Marcel, in een ander dorp hier in de buurt. Het klikt erg goed met zijn viertjes. We koken elke dag samen (meestal met een flesje wijn erbij) en ze hebben me al leren pokeren. En voor mijn Spaans is het natuurlijk mooi meegenomen dat er nu een spanjaard in huis woont, kan ik toch wat extra Spaans spreken. Maar Santi wil graag Nederlands en Engels leren, dus er wordt nu drietalig gesproken in huis. Voor Santi is het wel een beetje saai op de Finca, want hij heeft geen auto (ook nog geen rijbewijs overigens, maar die wil hij hier gaan halen) en wij zijn de hele dag weg. Daarom heeft hij afgelopen zaterdag een mountainbike gekocht bij de Carrefour, kan hij in elk geval een beetje de omgeving verkennen.
Behalve boodschappen doen (wéér 2 uur!!! in de Carrefour rondgeslenterd) zijn we doordeweek ´s avonds nergens heen geweest. Afgelopen zaterdag zijn we in het begin van de avond naar Alicante gereden (30 min. hier vandaan) waar we heerlijk hebben gegeten (mag ook wel na 1,5 uur zoeken naar een restaurant waar nog een plaatsje vrij was...het was namelijk carnaval, dus alles zat stampvol) en daarna zijn we gaan stappen in de Supperclub. Behalve de uitgedoste mensen die er rondliepen, niet heel veel van de carnavalsgekte meegemaakt. In Alicante genoeg kroegjes en clubs gezien die ons wel leuk leken, dus daar zullen we zeker nog vaker naartoe gaan.
Zondag lekker uitgeslapen en ´s middags kwamen Jean-Louis en Franchella (de kinderen van Marcel en Pearl) om met ons Monopoly te spelen. Petty was natuurlijk weer binnen no-time blut (maakt niet uit wat voor gezelschapsspel ik hier speel...ik verlies alles),dus ik was vrij snel uitgespeeld...
Het gaat hier dus gewoon allemaal zijn gangetje! Wat betreft de opdracht: ik heb afgelopen vrijdag het concept plan van aanpak doorgestuurd naar mijn docent begeleider, maar tot nog toe nog niks terug gehoord...even afwachten dus nog.
Oh ja, en ik ben al flink sportief bezig. Ga hier nu om de dag ´s ochtends om 07.45 een half uur joggen met Errol samen, dus als het straks bikinitijd is ben ik helemaal ´in shape´... Het is hier heuveltje op, heuveltje af dus extra zwaar, komt helemaal goed. Waarschijnlijk gaan we vanaf maart ook fitnessen met zijn vieren, maar daarvoor moeten we nog even een geschikte sportschool in de buurt vinden.
Geniet nog even van de laatste carnavalsdag daar in het zuiden des lands!!!
Hasta pronto!
xx Petty
Foto´s op: www.picturetrail.com/pettyvk
20 Februari 2007 - 17:31
Thijs:
Carnaval in Sitges de gekste!
Klinkt allemaal goed Pet, leuke verhalen.
xxx -
20 Februari 2007 - 19:43
Stephanie:
He Petty,
Zo te horen heb jij het prima naar je zin daarzo! Houden zo!
Liefs,
Steph -
20 Februari 2007 - 22:22
Nienke:
Nou Pet..die tas! omg! wat een geluk zeg! ben blij dat je het naar je zin hebt daar in het "zuiden" Carnival hier overgeslagen, Sitges was me net even een halte te ver!
xx -
21 Februari 2007 - 13:38
Monique:
Hey bep, al weer een heel lang verhaal..poeh, poeh! Maar heb het weer helemaal gelezen! Gezellig met z'n viertjes steeds eten, met een flesje wijn erbij?? dus...jij, errol, en dat stelletje? Nou, nou...en dan ook nog met errol joggen!!! hiihi...errol, dit en errol dat! ons noortje vertelde ook al...heeft petty een nieuw maatje? in haar berichtjes liet ze vaak de naam errol vallen?? Is er wat aan het opboeien??
HAHAH, hier is nu net de carnaval voorbij, en behalve dat ik veel gewerkt heb ik dit jaar toch best veel van de carnavalsgekte meegemaakt. goh, ik heb nu bijna geen stem meer over, en ben vandaag ook helemaal moe, moe! oeps..maar het was wel heel leuk! ben een avondje in eindhoven geweest en verder heb ik de avonden vol gemaakt in het cafe in oploo, tussen de boerkes..haha wel gezellig! volgend jaar gaan we een carnavalswagen bouwen, goed? haha.
Ik moet ook steeds diana's naam eronder zetten, want je weet hoe ze is, he! als je jou lang verhaal ziet!!! en de vorige keer vond ze het niet leuk dat ik haar naam er niet bij had gezet. dus nu bij deze! (ik vat het verhaal wel samen voor diana)..
kus..monique en diana
Veel pleziertjes nog!
22 Februari 2007 - 22:48
Stefanie:
He Petty,
Klink weer als een leuk nieuw avontuur. Fijn dat je leuke huisgenoten en collega's hebt. Wat is het toch gaaf dat je zoveel talen spreekt... Maak je ook nog een keer foto's van het meubilair wat jullie verkopen? Succes en veel plezier! Kom je als je terug bent in NL gauw een keer lang in het nieuwe huis van Xan en mij?
24 Februari 2007 - 05:38
Sander:
Heej Petty,
Ik heb inmiddels toch ff tijd gemaakt om ff snel je verhalen te volgen in Spanje. Veel plezier nog daaro!
groeten vanuit Tasmanie
x -
03 Maart 2007 - 17:13
Noortje:
Heej Petty,
Leuk om je verhalen te lezen! Ik ben inmiddels in Australie gearriveerd en begin maandag met mijn stage! Hoop dat het net zo goed gaat als bij jou!
Geniet nog van spanje en drink een paar chupitos voor mij ;)
Groetjes uit Australie
(norchiiii.waarbenjij.nu)