1e week in Spanje
Door: Petty
10 Februari 2007 | Spanje, Madrid
Hier een tweede berichtje vanuit het zonnige Spanje (21 graden vandaag!!!) Ik heb vanochtend al heerlijk ontbeten met versgeperst sinaasappelsap van sinaasappeltjes uit eigen tuin...tja, mediterranean life isn´t that bad!
Mijn eerste weekje Spanje zit er al weer op. De tijd vliegt nu al. Ik zal even een verslagje doen van afgelopen week:
Zaterdagmiddag ben ik met Errol naar Orihuela gereden om boodschappen te doen en te kijken wat daar te doen was, maar we zaten net in de siësta (tussen 14.00 en 16.00) dus het was een beetje uitgestorven. Ik heb gelijk mijn eerste autoritje in Spanje gemaakt in de Renault Scenic van de zaak (deze blijft de komende maanden ook onze auto, er komt dus geen huurauto). Daar in een restaurantje gelunched en daarna weer richting Jacarilla. ´s Avonds bij de familie Bol (mijn baas dus) gaan eten. Zondag lekker uitgeslapen en ´s middags weer naar de familie Bol om te lunchen en even te douchen, want we hadden geen water op de Finca (Finca betekent landhuis). ´s middags alvast wat vragen opgesteld om informatie over het bedrijf te verzamelen. ´s Avonds weer naar de familie Bol. Daar lekker gegeten en van 19.00 tot 23.00 samen Risk gespeeld. Erg gezellig!
Maandag was mijn eerste werkdag. We werken hier van 10.00-14.00 en van 16.00-20.00. ´s Ochtends had Pearl voor mij gelijk een afgespraak ingepland met Pedro van het Marketing-/reclamebureau waar La Perla Dorada onlangs een jaarcontract mee heeft gesloten. Hij heeft een heel communicatieplan opgesteld voor 2007. Die afspraak was dus bedoeld om hierover het een en ander aan mij uit te leggen (in het Spaans, want hij kan geen Engels) zodat we niet dezelfde onderzoeken gaan uitvoeren. Moet zeggen dat ik het allemaal goed kon volgen en het terugpraten ging ook redelijk. ´s Middags zijn we met zijn allen gaan lunchen in een restaurantje in Orihuela.
Dinsdag gewoon weer de hele dag gewerkt en ´s avonds met Errol naar de Carrefour geweest om boodschappen te doen. Voor degenen die de Carrefour niet kennen: dit is net zo groot als 10 AH`s bij elkaar. We zijn gewoon serieus bijna 2 uur daar binnen geweest voor we alles bij elkaar hadden (logica is een vreemd woord voor de Spanjaarden volgens mij). Denk je dat afwasborstels wel in de buurt van de afwasmiddelen zal liggen...forget it...die liggen natuurlijk op de non-food afdeling helemaal aan de andere kant van de winkel (dus 10 AH´s verderop)...zucht...erg vermoeiend boodschappen doen op die manier. Toen we om 21.30 de winkel uitkwamen, hadden we geen zin meer om nog te gaan koken dus hebben we maar ff wat bij de MC Donalds gegeten.
Woensdag in de middagpauze gaan lunchen in een chinees restaurant in Benijofar, vlak naast het hypotheekadviescentrum van Marcel. Uit eten gaan kost hier echt geen drol. We waren met zijn vieren maar 21 euro!!! kwijt voor een volledige maaltijd en drinken. Laat in de middag kwam Pedro weer om weer het een en ander met mij door te spreken. Ik mocht aangeven wat ik wel en niet goed vind aan zijn ideeën en hoe ik het zou doen. Op zich had ik weinig op te merken, want ik vind echt dat hij hele goede ideeën. Maar de dingen die ik zou veranderen gaat hij wel serieus wat mee doen, dus dat is wel leuk. ´s Avonds hebben Errol en ik Pedro uitgenodigd om bij ons te komen eten, want het was inmiddels al laat en hij moest nog een eindje rijden.
Donderdag kreeg ik een mailtje van Pedro waarin hij me gelijk een heel takenpakket ging geven. Hij wil mij, als vertegenwoordigster van La Perla, naar alle afspraken meenemen: alle winkelcentra, hotels...kortom alles wat interessant kan zijn om een samenwerkingsverband mee aan te gaan. Errol is normaal gesproken verantwoordelijk voor de sales, maar hij kan geen Spaans en Pedro kan geen Engels...dus moet ik mee, want ik spreek beide talen natuurlijk vloeiend (ahum...) Toen ik die takenlijst even ging bespreken met Pearl was dat toch niet helemaal de bedoeling. Volgens Pedro moet ik een marketingplan voor Spanje gaan schrijven, maar volgens Pearl wordt hij daar voor betaald dus dat kan ie lekker zelf doen. De grapjas: mij dingen laten doen waar hij voor betaald wordt...dacht het niet dus. Mijn focus wordt nu de internationale markt (Nederland, Engeland, België en Kaapverdië). Voor Nederland, Engeland en België moet ik gaan kijken of er markt is om onze producten daar naar toe te exporteren. Aangezien er hier al veel Nederlanders, Engelsen en Belgen zijn die aangeven onze meubels ook wel in hun 1e woning (thuisland) te willen. Voor Kaapverdië moet ik gaan onderzoeken hoe La Perla de inrichting van 800 woningen kan realiseren. Dat is een project dat hoogstwaarschijnlijk aan La Perla zal worden toegewezen.
Vrijdag kwam Pedro weer en ben ik samen met hem en Errol naar een groot, nieuw winkelcentrum in Murcia gegaan om te kijken of er nog een aantrekkelijke winkelruimte beschikbaar is waar La Perla mogelijk een klein winkeltje/etalage gaat vestigen. A.s. maandag hebben we daar namelijk een afspraak met de directeur van dat winkelcentrum om een presentatie te laten zien van wat wij bieden en hem te overtuigen. Gister zijn we daar dus vast gaan kijken om ons een beetje te orienteren. ´s Middags hebben we samen met Marcel, Pearl en Franchella heerlijk gelunchd in een Indiaas restaurant. Moet nog gaan opletten dat ik dadelijk niet 10 kilo zwaarder terug kom als we hier 3 keer in de week uit eten gaan...
Zoals jullie merken ben ik me nu dus nog vooral een beetje aan het oriënteren en informatie aan het verzamelen. De komende week wil ik mijn plan van aanpak afronden, zodat ik met het daadwerkelijke onderzoek kan beginnen.
Zo dadelijk ga ik met Errol naar Torrevieja...eens kijken wat daar te doen is. Het is zulk lekker weer vandaag dus zonde om binnen te zitten.
Fijn weekend allemaal!
Besitos Petty
O ja, voor ik het weer vergeet...alle leuke kaartjes, brieven etc. die jullie mij willen sturen kun je sturen naar:
Avenida de la Cruz 19
03310 Jacarilla (Alicante)
España
Ik heb ook een vast telefoonnummer op de Finca (vanaf 21.30uur heb je de meeste kans dat ik thuis ben):
0034-965971301
Mijn spaanse mobiele nummer heb ik overigens nog niet in gebruik, dus voor dringende gevallen ben ik gewoon nog bereikbaar op mijn nederlandse nr.
10 Februari 2007 - 17:11
Ton En Mart:
Petty,alles goed in je 2e vaderland. Als we jouw verhaal lezen, val je zo'n beetje met je .... in de boter. Denk maar zo: je krijgt wat je verdient.
Veel succes en geniet van de tijd dat je er bent.
groetjes Ton en Mart -
10 Februari 2007 - 18:44
Joost En Bianca:
Hey Petty,
Zo te horen heb je het goed naar je zin. We denken dan ook dat je een fijne tijd krijgt in Spanje. Joost denkt dat je goed planmatig met je opdracht bezig bent. Veel succes ermee.
Groetjes, Joost en Bianca -
10 Februari 2007 - 19:47
Janno Jansen:
Hey Petty!
Het klinkt allemaal toppie! Je gaat je de komende tijd wel vermaken dat hoor ik wel! :d
Bij de Bock missen we je al hoor! We hebben vorige week zonder jou ge-adt en dat liep behoorlijk uit de hand hehe!
Heel veel plezier daar!
Cuidate mucho!
Besito Janno -
11 Februari 2007 - 02:30
Vera:
Verse jus d'orange iedere dag....klinkt goed!! Leuk dat je er al foto's op hebt gezet! Ben trouwens nog steeds erg benieuwd naar je nieuwe look dus snel maar even een foto van jou er op zetten meis! Succes met het orienteren en je plan van aanpak. Komt vast helemaal goed, dat alles onder het Oz motto: no worries mate! Geniet geniet geniet, de tijd vliegt inderdaad! Kus van je nichtje -
16 Februari 2007 - 00:16
Danielle:
Ej Pet,
Klinkt allemaal heel leuk!!! Ik ben net terug in Nederland, nog even aan het wennen aan alles. Geniet overal van want voor je het weet is het weer voorbij ... Ik blijf je verhalen volgen hooor!
Kuss Daan -
16 Februari 2007 - 21:56
Olga:
Hey Petty, gaaf man, dat je nu weer lekker in Spanje zit!! Ik nog steeds in Tarragona, misschien kan ik nog wel een keertje die kant op komen!!! Klinkt leuk iig daar! Kus xx Olga -
19 Februari 2007 - 20:11
Eve:
He Pet,
Hier is het nu Carnaval! Niet dat ik zo'n carnavalvierder ben maar morgen moeten we natuurlijk ook de Kroegetocht lopen in Cuijk! Hasta Luego
Eveline