3e week in Barcelona! - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van petty - WaarBenJij.nu 3e week in Barcelona! - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van petty - WaarBenJij.nu

3e week in Barcelona!

Door: Petty

Blijf op de hoogte en volg

20 Februari 2006 | Spanje, Barcelona

Hola!

Blijkbaar heeft de hint bij mijn vorige berichtje geholpen! Bedankt allemaal voor de reacties! Erg leuk om te lezen, dus vooral zo doorgaan!
Inmiddels zit mijn tweede week school er al weer op en ik heb eindelijk een vakkenpakket samen kunnen stellen, waarvan ik de lessen redelijk kan volgen. Nu nog hopen dat mijn studiebegeleider in Nederland het ook allemaal goedkeurt... Afgelopen vrijdag heb ik de niveautest gehad voor de Spaanse cursus die deze week begint. We moesten 100 meerkeuzevragen in 50 min. beantwoorden. De eerste oefeningen gingen nog wel, maar toen werd het weer abra-ca-dabra. Het belangrijkste was dat je binnen de tijd bleef, anders kon je gelijk vertrekken. Op een gegeven moment dacht ik dan ook (en met mij vele anderen): gokken maar! Heb echt maar wat ingevuld. Wat een vragen zeg! Al die verschillende werkwoordstijden, wat mij betreft kon elk antwoord. Maar goed, vandaag was de uitslag bekend en ik mag in elk geval de cursus volgen. Deze is op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond van 19-21 uur. Met de cursus erbij krijgen we het dus nog redelijk druk, terwijl we eerst dachten dat we hier plenty of vrije tijd zouden hebben. Ik moet elke dag (behalve maandag) van 10 tot 14 en van 16 tot 18 uur naar school. Maar de cursus duurt maar tot 7 april, dus dat valt mee. Ben wel erg blij dat de cursus al deze week begint. Hopelijk steek ik er veel van op.
Verder heb ik deze week niet zo gek veel bijzonders gedaan. Woensdagavond was er weer een studentenfeest waar de meesten weer heen wilden, maar omdat ik me al sinds vorig weekend de longen uit mijn lijf hoest (nou ja, beetje overdreven) leek het mij (en mijn bankrekening)beter om maar eens een keer over te slaan. Mama zou zeggen: "ja, je kunt ook niet alles meemaken" en vriendje zou zeggen: "het feest gaat ook wel door zonder jou, al denk jij vaak van niet". Dus ben ik alleen vantevoren wat gaan drinken bij Inge en Stephanie (van de HEBO uit Den Haag), samen met Danielle. Later kwamen Thijs en wat andere jongens van school ook daarheen. Toen zij om 1 uur de taxi hebben genomen naar het studentenfeest, heb ik de nachtbus naar huis genomen (verstandige meid ben ik toch!) en zo zat ik de volgende ochtend om 10 uur weer fris en fruitig in de les! (daar kunnen andere mensen nog een voorbeeld aan nemen, hè daan, haha). Vrijdagavond was ik uitgenodigd door het huisgenootje van Danielle die haar verjaardag hield. Daan zag er al de hele week tegen op, omdat daar waarschijnlijk iedereen alleen spaans zou spreken en we dus vrij snel uitgepraat zouden zijn. Maar toen we daar kwamen bleek iedereen gewoon ook engels te kunnen en was het toch nog best gezellig. Beetje jammer van de buurman die om 1 uur begon te zeuren of het niet wat zachter kon. Om geen burenruzie te veroorzaken zijn we daarom nog even met zijn allen naar een cafe gegaan iets verderop en om 3 uur heb ik de nachtbus naar huis genomen. Zaterdag was een heerlijk relax-dagje. Lekker uitgeslapen, boodschapjes gedaan en ´s middags de metro genomen naar het strand om een stuk te joggen (tja, als je ´in shape´ wilt zijn voor de zomer, kun je niet vroeg genoeg beginnen hè). Het was echt super lekker weer en het strand en de boulevard waren dan ook overbevolkt met kleffe stelletjes (shit, waarom is mijn vriendje nog niet hier), ouders met kinderen, skaters en andere `mooi-weer-genieters´. ´s Avonds is Danielle naar mij gekomen en hebben we samen gekookt. Daarna onszelf klaargemaakt voor weer een gezellig avondje stappen. Deze keer gingen we (zoals de afgelopen weekenden) naar Catwalk (erg verrassend!), want we stonden weer op de gastenlijst wat betekent dat je voor half 2 gratis naar binnen kunt. Om 01.20u sloten we aan in de rij en om 01.35 waren we bij de ingang, waardoor we dus (erg fijn weer!) gewoon 12 euro entree moesten betalen. Wel met een gratis drankje (en die kosten 6 euro) dus eigenlijk valt het nog mee in vergelijking met 18 euro (incl. 1 drankje)die je moet betalen als je niet op de gastenlijst staat. Binnen was het erg druk en warm, maar gezellig! Zondagochtend om 6 uur rolde ik dan ook pas (doodmoe) mijn bedje in. Om 11 uur werd ik weer aangenaam gewekt door mijn bovenbuurvrouw die haar stembanden weer aan het trainen was... (erg handig, je hoeft hier geen wekker te zetten, je wordt vanzelf wakker door de bovenburen). Ze kan mooi zingen, maar ik denk toch dat we haar eens een keer vriendelijk moeten verzoeken om in het weekend pas te gaan zingen vanaf 1 uur ´s middags. Maar goed, toen dus maar opgestaan en ´s middags met Daan (danielle) afgesproken om naar het strand te gaan. Maar na nog eens goed naar buiten te hebben gekeken bleek de zon er niet zo veel zin in te hebben en zijn we maar naar Gracia gegaan. Dat is een wijk in Barcelona waar ook veel leuke barretjes, restaurantjes en van alles moet zitten. Ik weet niet of we de verkeerde kant op zijn gelopen, maar van de levendige wijk die het zou moeten zijn was weinig te merken. Beetje uitgestorven bedoeling! Blijkbaar zijn die Catalanen vrij katholiek en is het op zondag alleen levendig in en rondom de Ramblas. Toen maar weer de metro terug genomen naar de Ramblas en samen met Inge wat gaan drinken in een cocktailbar, waar we (heel verstandig) hebben genoten van een niet-alcoholische "mango-django" (al waren ze de mango vergeten volgens mij). ´s Avonds gingen Daan, Inge en Thijs friet met frikadellen eten in Cafe Amsterdam (gekke hollanders!), maar ik had afgesproken met mijn nichtje Wendy en ome Piet die voor een beurs hier 2 dagen in Barcelona zijn. We zijn lekker tapas gaan eten en daarna hebben we nog wat gedronken in het Hard Rock Cafe. Om 0.00u hebben zij de taxi naar hun hotel genomen en ik de laatste metro naar huis. Toen ik thuis kwam ben ik gelijk mijn bedje in gedoken. Alweer een leuke week voorbij hier in Barcelona!

xx

• 21 Februari 2006 - 09:42

Maris:

He Petty,
    Klinkt allemaal weer super leuk. Jij vermaakt je wel daar. Ben jalours dat daar een nederlands café is, hier in de supermarkten en cafe's is alles wereldvreemd voor me. Kus Maris

• 21 Februari 2006 - 11:12

Marcel En Hanneke:

buenos días petty!
    cómico que tú el tal a tú
    agrado tener! ofzoiets puf! is maar wat je leuk vind! en dan klopt t volgens mij nog niet maar je zal wel weten wat ik bedoel toch? hoop dat de cursus goed gaat en we snel weer iets van je horen! gr.Marcel en Hanneke!

• 21 Februari 2006 - 15:25

Ylona:

hey petty!
    je vermaakt je wel daar he!! Leuk hoor! hoop echt dat ik je nog eens kan komen opzoeken, maar wacht nog wel ff op wat zonniger weer!
    Ik ga je ook snel even en mailtje sturen die wat persoonlijker getint is dan dit! ;-)
    nou petty, geniet, geniet, geniet!!!
    dikke kus ylona

• 21 Februari 2006 - 19:06

Eveline:

Leuk om je verhalen steeds te lezen. Ik kijk elke dag even naar eventuele nieuwe verhalen en reacties. De huizenzoektocht ligt nog even stil op dit moment niks aantrekkelijks tussen! Bij mij op het werk is het druk topseizoen met beurzen en evenementen kan mijn lol dus op. Michel heeft met voetbal zijn enkelbanden gescheurd dus ons midweekje euro disney wordt even door onze neus geboord. Niets aan te doen jammer genoeg. Bij ons komt de carnaval weer om de hoek, dus gelukkig wel een paar daagjes vrij. He meid veel plezier en tot snel xxx Eve

• 22 Februari 2006 - 10:10

Johnny:

he petty hoorde dat het heel goed met je gaat van je moeder leuk die site.de klanten in de winkel missen je wel en ik het ergst,gaat niet zo goed met die nieuwe maar daar ga ik je niet mee lastig vallen.
    veel plezier daar en we spreken mekaar groetjes john en charissa

• 23 Februari 2006 - 12:13

Naomi:

he petty,
    leuk om je verhalen te lezen over barcelona! nou krijg ik ook zin om te gaan. ik kom 1 april die kant op voor mijn stage, priscilla komt een week later. We hebben nog geen kamer, maar als ik meer weet zal ik het je laten weten, dan kunnen we misschien wat afspreken in barcelona?! -x- naomi

• 24 Februari 2006 - 15:57

Veer:

Ha nichtje! Wat ontzettend leuk om te lezen wat je daar allemaal doet! Mooi dat je ook al leuke cafe´tjes en tapasbarretjes hebt ontdenkt! Heel veel succes verder met je studie en natuurlijk het Spaans! Komt goed! Adios! Un beso Veer (hoop dat t goed is ;)

• 27 Februari 2006 - 13:28

Erwin:

He Pattie!

Leuk om te lezen dat alles goed gaat met je! Mooie stad he Barca? Ik heb een half jaar in Calella gezeten, zo'n 50 km noordelijker! Veel plezier nog daar en wie weet zien we elkaar nog eens!

• 27 Februari 2006 - 16:17

Sandra:

Hey Petty! Jeetje zeg, wat kun jij lange verhalen typen. Wel echt ontzettend leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt daar en zo te zien vermaak jij je prima! Heb nu een paar daagjes vrij ivm de carnaval en afgelopen weekend zijn pries en ik naar Egmond aan Zee geweest voor een beautyarrangement. Was heerlijk! Veel plezier daar en we zijn al aan het kijken wanneer we jouw kant op kunnen komen!
    Gr. Sandra

• 27 Februari 2006 - 19:51

Veer:

HOLA Petty! Tis hier akelig koud met de carnaval, bij jou hopelijk wat warmer weer! En heb je als echte Brabander de Spanjaarden al geleerd wat carnaval vieren is?? De groeten van Frans, Ria, Nina, Anne en van mij! XX