2e week in Barcelona! - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van petty - WaarBenJij.nu 2e week in Barcelona! - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van petty - WaarBenJij.nu

2e week in Barcelona!

Door: Petty

Blijf op de hoogte en volg

11 Februari 2006 | Spanje, Barcelona

Hola!

Na een eerste week school hier, vond ik het weer de hoogste tijd voor een berichtje! School is echt drama! Versta er echt niks van! Niet dat ik dat verwacht had, maar als je 2 jaar spaans op school hebt gehad, denk je dat je nog wel iets kunt zeggen of verstaan. Zijn er ook nog van die fijne leraren die iets aan je gaan vragen (bedoelt ie echt mij?) "Yo?" Si! No lo se (ik weet het niet). Volgens Thijs kreeg ik een kop als een tomaat! Op straat zeg ik meestal: No hablo Espanol! Maar ja, dat kan ik op school moeilijk zeggen. Dan zeggen zij waarschijnlijk: "wat doe je hier dan? Ga maar terug naar Nederland als je geen spaans spreekt!" Heb ook al drie keer mijn rooster omgegooid. Haha, de vuurdoop heb ik dus gehad. Gelukkig begint vanaf ma 20 febr de spaans cursus, die is 6 uur per week. Daarvoor moet ik a.s. vrijdag een niveautest doen.

Afgelopen woensdag hebben we meer buitenlandse studenten leren kennen op school, vooral Nederlanders (2 meisjes uit Den Haag, Inge en Stephanie; en wat mensen van de HES in Amsterdam). Woensdagavond zijn we met zijn allen naar het Erasmusfeest gegaan (is iedere woensdag, voornamelijk voor buitenlandse studenten). Was een stuk leuker dan vorige week toen er alleen maar vervelende Spanjaarden en Zuid-Amerikanen waren. Gisteravond zijn we nog met wat mensen naar een shotjesbar geweest. Daar had je echt keuze uit wel 100 verschillende shotjes van eur 1,50. Voor 10 euro kun je dus al aardig aangeschoten zijn. Was erg gezellig! (De foto´s daarvan komen nog!)
Vandaag gewoon lekker niks gedaan. Beetje Spaanse woorden geleerd. Beetje zelfstudie kan ik geen kwaad dacht ik zo (nou ja, is eerder noodzakelijk wil ik hier ooit iemand gaan verstaan!).
Vanavond gaan we eerst wat bij Thijs drinken en daarna gaan we weer (net als vorige week) naar discotheek Catwalk. We staan weer op de gastenlijst, dus gratis entree!

Ik zal z.s.m. wat meer foto´s op de site plaatsen.

Groetjes Petty

P.s. ik vind het wel erg leuk om jullie reacties te lezen (hint, hint)

• 11 Februari 2006 - 18:57

Marjolijn:

Hey Petty,
    klinkt goed allemaal zeg!! Erg leuk! Je zal wel niet veel leren op die school, aangezien je dr niets van kunt verstaan! Hier alles nog prima, alleen beetje koud! Nou tot horens, groetjes Marjolijn

• 12 Februari 2006 - 21:22

Monique:

hey bep,
    nou, nou wat nieuw, en spannend allemaal. wat maak je allemaal toch veel mee. ben jaloers..dikke kus monique

• 13 Februari 2006 - 12:21

Stefan En Siebren:

Hola petty! Que tal?:P Wij hebben hetzelfde probleem hier in Castellon met de lessen, spaanse cursus is wel relax maar je moet veel doen.Hier zijn die erasmus feesten ook super,iedereen is heel relax en t stappen is ook wel leuk alleen ik denk dat t bij jullie beter is. We zijn ook van plan een x naar barcelona te gaan voor paar dagen en daar te gaan stappen, alleen weten nog nie wanneer. Maar anders mailen we nog wel ofzo denk ik, trouwens wat wil helpen om spaans te gaan praten:veel wijn,sangria en bier drinken..:P werkt bij ons goed, lullen iedereen de oren vd kop.Groetjes Stefan en Siebren

• 13 Februari 2006 - 20:54

Marcel En Hanneke:

Hey (schoon)zusje! Nou zo te horen wil jij straks niet meer terug naar ons koude kikkerlandje. Wij geven je groot gelijk hoor! Fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt daar! We spreken snel een weekendje af! Groetjes, Marcel en Hanneke

• 13 Februari 2006 - 23:11

Marissa:

He Petty,

Je hebt het naar je zin zie ik. Als je dat maar kan zeggen idd no lo se. Hier is t belangrijkste woord domani, dat is ook alle kennis die ik tot nu toe heb :D Ik blijf je site in de gaten houden!!! Have fun!

Groetjes Marissa
    (marissainitaly.waarbenjij.nu ;) )

• 14 Februari 2006 - 08:06

Paul:

Hey Petty, klinkt bekend, jouw spaansprobleempje. Ik dacht ook dat het Spaans wel ging, maar hier in Montpellier zitten een hoop spaanstaligen en ik versta er meestal geen drol van. Frans gaat wel goed en ik kan de lessen inmiddels wel volgen (ook na een maand al), dus er is nog hoop voor je ;-). Is het onderwijs opzichzelf daar beter of slechter dan in Arnhem? Ben daar wel benieuwd naar...

• 14 Februari 2006 - 11:56

Charles:

Ha Petty,

Nou, daar gaat 't beeld van multilinguistisch wonderkind :D
    Maar denk maar zo, je bent er om de taal te leren, dus dat komt wel goed.
    Hou je haaks!

Charles

• 15 Februari 2006 - 08:29

Remke:

Ej Petty, leuk om te lezen hoe het gaat!!! Zal bij de volgende reactie vragen of Lex het in het Spaans wil vertalen, kan jij ook weer oefenen.Heb je alles al gezien van Barcelona en ga je ook nog andere steden bekijken?Hier gaat alles z'n gangetje. Het is klote weer hier, we wachten rustig op de zon...Als je terug bent spreken we echt snel wat af en ga je maar mooi ff mee naar Val Monte. Maar geniet er maar eerst is van en maak al die Spanjaarden niet te gek daar! Succes met de taal en hoor het wel weer. XXX groetjes Remke

• 15 Februari 2006 - 11:01

Lin:

Hola chica!!

Zo te horen heb je het helemaal naar je zin.
    Ik vind het echt super leuk om al je ervaringen te lezen.
    Ik vind het nog steeds een beetje jammer dat ik er niet bij ben, helemaal wanneer ik uit het raam kijk en alleen maar regendruppels zie..
    Mocht je op een van die erasmus-feestjes Sacha Stokla tegenkomen (nederlandse studente recht, uit Nijmegen) doe haar dan maar de groetjes van mij. Zij is op dit moment namelijk ook aan het studeren in Barca.
    Nog heel veel plezier, ik hoop snel weer wat van je te horen!

xje Lin

• 15 Februari 2006 - 11:26

Carl Alias Kuki:

ola senorita petty,

klinkt als een aardig ome zwaai vergeleken met het koude kikkerlandje (natte sneeuw en dat soort troep)Dit klinkt als echte leer momenten, die moeten er ook zijn. Het leventje buiten de verplichtingen om klinkt wel goed. Houden zo. groeten Carl en Maaike

• 17 Februari 2006 - 18:38

Meester Nico:

He spaanse vlieg,
    Als ik die kerel was geweest, had ik nog f doorgevraagd, maar das meester eigen. Maar veel stappen dus daar en goed genieten van de shooters. Nou dan ik je ff vertellen ik zal paul vanavond ook ff een paar geven.
    x Nico

• 17 Februari 2006 - 19:15

Ilse:

Hoi Petty... heel toevallig zie ik dat je gewoon in Barca bent! Ben echt jaloers meid... Zo te lezen heb je het ook goed naar je zin. Zou ook zo wel eventjes terug willen. Waar zit je ergens in Barca? Ik had hetzelfde probleem op school... en dat is nooit goed gekomen! Maar ik ben er van overtuigd dat het met jou wel helemaal goed komt! Heel veel plezier... en ik zal zeker regelmatig eventjes je avonturen lezen! Liefs Ilse

• 19 Februari 2006 - 16:24

Ike En Francisca:

hey meis
    klinkt allemaal erg leuk maar toch best pittig!!
    het belangrijkste is dat je het naar je zin hebt en zo te lezen lukt dat aardig!!!!!
    wil jij wat voor ons doen??
    als wij jou kant op komen zal dat van 28 maart t/m 31 maart zijn.. dit kan alleen als jij een leuk maar toch lekker goedkoop verblijf kan regelen... wil jij kijken of je voor die periode een verblijf kan regelen???
    alvast bedankt!!!
    we zijn benieuwd naar je foto's!! en natuurlijk je nieuwe belevenissen!!!!
    veel plezier en tot horens!!!
    liefs ike en francisca