3 maanden in Barcelona
Door: Petty
28 April 2006 | Spanje, Barcelona
Had eerlijk gezegd nog best een weekje langer in Nederland willen blijven, maar dinsdags na Pasen moest ik gewoon weer naar school. Had die maandag weinig zin om weer terug te gaan naar Barcelona...maar eenmaal hier geniet ik weer volop van het mooie weer en de stad! Met de tentamens in aantocht (de eerste is 1 juni), wordt het nu toch wel echt de hoogste tijd om de aandacht wat meer op de studie te vestigen. Dus sinds ik weer terug ben, heb ik al weer heel wat uurtjes doorgebracht in de bibliotheek op school. Vandaag, na veel pijn en moeite, ook weer een opdracht ingeleverd voor Politicas Comerciales (aaargh, wat een rotvak!).
Verder heb ik afgelopen woensdag voor het eerst in bikini op het strand gelegen (de vorige keer dat het zo warm was, ben ik gaan skiën!). Maar deze keer moesten mijn melkflessen er toch echt aan geloven... Ja, de lente is hier in volle gang. Daarom heb ik ook al mijn winterkleren in de vakantie mee terug genomen naar Nederland en daar gelaten, zo ook mijn laarzen. Daar voor in de plaats heb ik mijn meest elegante zwarte pumps meegenomen. Enig detail is dat de hakken zo hoog zijn dat ik er kramp van krijg in de wreef van mijn voeten! Maar goed, bij gebrek aan andere uitgaansschoenen heb ik ze afgelopen vrijdag toch aangedaan naar de Galeria, een restaurant/club waar we nog niet geweest waren. Toen we om 3 uur naar huis gingen, had ik zo´n pijnen voeten dat lopen meer weg had van strompelen. Wat was ik blij toen ik in mijn bedje kon kruipen! Zaterdag lekker helemaal niks gedaan, behalve wat huishoudelijke dingetjes, en ´s avonds mijn befaamde kip-sukiyaki gemaakt voor Priscilla, Naomi en Danielle die bij mij kwamen eten. Priscilla en Naomi zijn 2 meiden uit mijn klas op de HEAO die hier nu sinds pasen stage lopen bij de ANWB. Daarna hadden Daan en ik nog afgesproken met de rest van de meiden om weer eens een keer naar Catwalk te gaan (was nu al weer lang geleden). Priscilla en Naomi waren doodmoe van hun eerste week stage, dus die gingen naar huis. Die avond toch maar weer mijn aller elegantste pumps aangedaan (ja, een ezel stoot zich wel degelijk 2x aan dezelfde steen) en met frisse moed naar de Catwalk. Was best gezellig weer een keer, maar om half 4 vonden mijn voeten het wel weer mooi geweest (al had ik geestelijk het gevoel dat ik nog wel een paar uur mee kon) en ben ik samen met Daan, Inge, Steph en Thijs naar de nachtbus gestrompeld (na eerst mijn schoenen minstens 10x vervloekt te hebben). Hoewel ik qua afstand het dichtste bij Catwalk en de boulevard woon, ben ik altijd het laatste thuis van iedereen. Er rijdt namelijk geen bus vanaf daar in mijn richting, met als gevolg dat ik eerst een aantal keer moet overstappen voordat ik thuis ben. Zo dus ook zaterdag, kwam na 3x overstappen om 04.45uur eindelijk thuis... Moet ik toch echt eens een keer uitzoeken, want iedere keer in mijn uppie ´s nachts over straat is ook niet alles. Al heb ik me hier nog nooit onveilig gevoeld.
Zondag lekker uitgeslapen en ´s middags met Danielle gaan skeeleren. Ben echt zo blij dat ik die in de vakantie heb meegenomen van thuis. Daan en ik gaan nu regelmatig even skeeleren over de boulevard! Maandagavond ben ik samen met Danielle naar de film geweest: een comedie met Sarah Jessica Parker en Matthew McConaughy (weet alleen de titel niet in het engels). Erg grappige film!
Dinsdagavond zijn we weer samen gaan skeeleren en woensdagavond hebben we de hele avond met onze laptops in de Starbucks op de Ramblas gezeten (lang leve draadloos internet!) om daar aan de opdracht te werken voor Politicas Comerciales. Die avond was ook de halve finale van de Champions Legua van Barca tegen AC Milan. Toen ik tegen 23.00uur thuis kwam, zag ik op tv dat de Ramblas helemaal volgestroomd was met voetbalsupporters die allemaal aan het feesten waren omdat Barca in de finale zit. Wel jammer dat we dat net gemist hadden. 10 minuten daarvoor waren Daan en ik nog op de Ramblas! Behalve alle toeterende auto´s op straat en de beelden op tv, hebben we dus weinig meegekregen van de voetbalgekte die na afloop van de wedstrijd was losgebroken.
Gisteravond zijn we met zijn allen wat gaan drinken in de Champagneria. Had me er wel echt heel wat anders van voor gesteld! Had een hele hippe, chique bar verwacht, maar daar aangekomen bleek het tegenovergestelde: gewoon een vieze, oude, bruine kroeg waar allemaal van die hammen aan het plafond hangen (de Keuringsdienst van Waren zou er niet blij van worden!). Maar het was er druk! Ongelooflijk, de mensen hingen echt met de benen buiten! Je kunt daar allerlei verschillende soorten champagne bestellen voor weinig geld. Maar als je een hele fles besteld, moet je ook wat te eten erbij bestellen. We hadden een fles besteld en 2 belegde broodjes en hoefden maar 6 euro te betalen in totaal! Daarna zijn we ook nog naar de Princesa (ook een bar/restaurant) geweest om een cocktail te drinken. Danielle en Nienke gingen daarna nog naar de Carpe Diem, maar ik ben samen met Inge, Stephanie en Thijs naar huis gegaan, want vanochtend had ik weer gewoon les om 10.00uur.
O ja, vergeet ik het bijna te zeggen: We gaan naar Shakira! 28 juni (laatste tentamendag) geeft zij een concert hier in Barcelona. Dit leek ons een mooie afsluiting van onze tijd in Barcelona, aangezien iedereen begin juli (ikzelf 30 juni) weer terug gaat naar Nederland. Gister heb ik samen met Inge, Stephanie en Daan een kaartje gehaald. Janine en Nienke gaan ook mee, dus gezellig clubje meiden!
Dat was het wel weer zo´n beetje voor de afgelopen 2 weekjes...jullie horen snel weer van me!
Hasta pronto!
Beso, Petty
28 April 2006 - 18:51
Thijs:
Nou pet je spoort echt niet dat je met het weer van vandaag in de bieb zat. Het was iig zeer relaxed op t strand, en om daan ff te quoten:"de volgende keer sleuren we dr gewoon mee" haha
zie je morgen. -
29 April 2006 - 10:02
Nienke:
ik ben het helemaal met thijs en daan eens! als je het waagt om vandaag niet te komen, dan zullen we je persoonlijk even in Clot op komen halen! ;)