Weer een berichtje vanuit Barcelona
Door: Petty
17 Maart 2006 | Spanje, Barcelona
Ik vond dat het wel weer eens tijd was voor een berichtje, aangezien ik over de afgelopen 1,5 week niks meer heb geschreven.
Het is al weer weekend! Jippie! Toch altijd weer lekker om een paar daagjes vrij te zijn. Ook wel lekker om niet te hoeven werken in het weekend (al was dat nooit een straf hoor John!), al zou het gezien mijn bankrekening op het moment geen overbodige luxe zijn om hier een bijbaantje te hebben. Maar goed, dat wordt dan in de zomer gewoon even flink centjes verdienen.
Nog maar drie weekjes en dan kom ik al weer een dikke week naar huis. Toch wel heel veel zin in om iedereen weer te zien, ook al heb ik het hier prima naar mijn zin! Maar gewoon even lekker een weekje rustig bij paps en mams thuis in Overloon (lijkt me wel raar om ineens in een ander huis terecht te komen). Even lekker weg van de drukte hier, ook al geniet ik er ook wel weer elke dag van om al die verschillende mensen en culturen bij elkaar te zien.
Deze week hebben we ons definitief in moeten schrijven voor de vakken die we hier willen volgen. Ik had 4 weken geleden al een mailtje naar mijn studiebegeleider in Nederland gestuurd voor goedkeuring van mijn vakken, maar daar had ik tot maandag nog niks van gehoord en woensdag was de laatste kans om je in te schrijven. Dus ik toch dinsdag nog maar een keer gemaild. Kreeg ik wel gelijk een mailtje terug, maar over 2 vakken had ze nog een beetje haar twijfels. Ik weer geantwoord en vervolgens kreeg ik weer niks terug, dus toen heb ik me maar voor de zekerheid voor 6 vakken ingeschreven (ga er maar 5 volgen). Vandaag heb ik nog maar eens een keer gemaild en toen kreeg ik wel een mail terug dat de vakken allemaal zijn goedgekeurd! Gelukkig maar, want ik heb eindelijk een vakkenpakket waarvan ik de lessen redelijk kan volgen.
Vorige week ben ik trouwens ook overgestapt naar niveau 2 van de cursus Spaans. Ik heb de eerste drie weken in niveau 1 gezeten, maar die lessen vond ik zo waardeloos(en met mij nog vele anderen)dat we (inge, stephanie en ik) naar het secretariaat zijn gegaan om te zeggen dat we niet tevreden waren met de cursus en in niveau 2 wilden. Dat kon natuurlijk in eerste instantie weer niet, maar toen Stephanie rood aanliep van woede en begon te dreigen dat we dan ons geld terug wilden, toen kon het ineens wel (haha, goed gedaan Steph). Zo zie je maar weer, we krijgen nog best iets voor elkaar met ons gebrekkig spaans. Eerst had ik op di, wo, do ´s avonds les van 7-9, maar nu heb ik op ma, di, woe
´s middags les van 2-4. Wel lekker, ben ik ´s avonds mooi vrij. En het past nu ook precies in mijn rooster, want van 2-4 worden er geen lessen op de universiteit gegeven. Nu heb ik op di en woe wel van 10 tot 18 uur aan één stuk door les, maar dat is gelukkig nog maar drie weken. Ben nu wel echt 10x gemotiveerder om spaans te oefenen thuis. Deze cursus is echt een stuk beter, heb nu tenminste het gevoel dat ik ook echt wat leer. Tot zover het serieuze gedeelte van dit bericht.
Vorige week donderdag wilden we (inge, stephanie, Daan en ik) ´s avonds naar club havana gaan om te salsa dansen (er worden daar blijkbaar gratis salsa lessen gegeven), maar ook dit keer zijn we er weer niet gekomen (dit was al zo ongeveer onze 10e poging om daarheen te gaan). We hadden tot 21.00 uur nog spaans cursus, dus toen we dus namen naar Havana was het al bijna 23 uur. En we zaten ook nog in een verkeerde bus, waardoor we helemaal ergens anders terecht kwamen dus toen had het niet meer zo veel zin. Uiteindelijk zijn we bij Shoko beland (erg mooie restaurant/club aan het strand). Wij daar op een loungebank neer geplofd (moesten wel schoenen uit doen...lekker met je zweetvoeten!) en een flesje wijn besteld. Bleek dat ze daar de drankprijzen verdubbelen op een uitgaansavond. Lekker verhaal weer, dus een flesje wijn werd ipv 9 euro 18 euro (nou ja, voor Nederlandse begrippen valt dat nog best mee). Maar we staan daar voortaan automatisch op de gastenlijst, dus we kregen ook nog een gratis glas Cava (Spaanse champagne). Zag er lekker decadent uit, wij daar met zijn viertjes op een loungebank met een glas champagne in de hand! Beetje jammer dat wij zo uit school kwamen en er dus niet echt op een uitgaansavond gekleed waren, terwijl het leek of de rest van de gasten allemaal een uur voor de spiegel hadden gestaan. Jeetje, wat zag iedereen er opgedoft uit! Wel weer op tijd naar huis gegaan, want vrijdagochtend hadden we gewoon weer les om 10 uur.
Vrijdagavond zijn we (Inge, Stephanie, Daan, Janine en ik) met zijn allen bij Nienke gaan eten. Was ook weer erg gezellig.
Zaterdag lekker weer een relaxed dagje gehad. Ik wilde eigenlijk samen met Daan en Nienke skeelers gaan huren, maar die winkel was al gesloten ´s middags. Toen kwamen we toevallig langs een begraafplaats, en mij is ooit verteld dat je daar eens een kijkje moest gaan nemen, omdat dat heel anders is dan in Nederland. Klinkt een beetje luguber, maar het was wel heel apart. Het voorste gedeelte waren allemaal muren van ca. 7 meter hoog waar de kisten worden ingeschoven. De graven liggen hier dus niet naast elkaar, maar boven elkaar. Wel een bonte kermis zeg. Overal nepbloemen en tierelantijntjes! Het achterste gedeelte was denk ik voor de rijke mensen, want daar waren allemaal grote graftombes en kapelletjes. Ik heb er ook nog foto´s van, maar die kan ik nu niet op de site zetten. (Toen we weer eruit liepen, zagen we dat het verboden was om foto´s te maken...oeps! Terwijl er gewoon guided tours worden gegeven daar! Lijkt me een beetje apart voor mensen die daar een overleden familielid komen bezoeken. Loopt er ineens een grote groep toeristen...).
Daarna zijn we ook nog naar Columbus geweest (is een enorme pilaar met het standbeeld van Columbus er bovenop aan het eind van de Ramblas). Daar binnenin zit een lift, waarmee je dus naar de top kunt en een geweldig uitzicht hebt over de hele stad.
Zaterdagavond hadden we een verjaardag van David (zweedse jongen van school) waar we met zijn allen heen zijn geweest. Was errug gezellig en erg druk! Met iets te veel glaasjes cava... Van daaruit zijn we met zijn allen naar Dansaltoria gegaan. Dat is een villa op de berg (dus een eind uit de stad) die is omgebouwd tot club. Zag er erg mooi uit en was ook weer erg gezellig!
Zondag kon ik lekker uitslapen (al ben ik daar nooit zo goed in) en ´s middags had ik met de meiden afgesproken op het strand, want het was mooi weer. Toch weer iets te enthousiast geweest, want het viel toch een beetje tegen met een colbertje aan. Daarna naar de MC Donalds en als toetje zijn we naar een creperia gegaan, waar we een heerlijke crepe hebben gegeten. ´s Avonds zijn we naar de bioscoop gegaan naar "Crash". Wat een topfilm! Echt, ik raad iedereen aan om ´m te zien. Paul zei dat ie in Nederland al in de winkels ligt. Je moet ´m niet kijken als je in een dipje zit of zo, want je wordt er niet vrolijk van. Maar het is wel een film met een hele duidelijke boodschap!
Deze week natuurlijk gewoon naar school geweest en naar Spaanse cursus. ´s Avonds had ik lekker vrij, dus dinsdagavond met mijn huisgenootje Philippa (die Duitse) een filmpje gehuurd. (Jessica, mijn Catalaanse huisgenoot, heb ik overigens al een week niet meer gezien).
Woensdagavond zijn we met de meiden (Stephanie, Inge, Nienke, Danielle, Veronike en ik) gaan stappen in Bikini. Daar waren we nog niet geweest en blijkbaar is woensdag daar de leukste avond. Was inderdaad gezellig en druk! (Vraag me af of die mensen allemaal niet hoeven te werken de volgende ochtend...).
Zo, dat was het wel weer een beetje wat ik afgelopen 1,5 week heb uitgespookt hier in Barcelona. Nu moet ik stoppen, want Daan en ik moeten boodschappen gaan doen. We gaan zo met de meiden eten bij Nienke.
Tot snel,
xx Petty
18 Maart 2006 - 08:30
Eveline:
He Petty,
Goed dat alles zo vlotjes verloopt. Wij gaan vandaag waarschijnlijk boeken voor het weekend van 14 mei om een paar dagen Barcelona onveilig te maken. Je hoort nog van ons.
Eveline -
19 Maart 2006 - 10:26
Hanneke En Marcel:
Hey Petty,
Je hebt het nog steeds goed naar je zin zo te lezen! Wij hopen dat we binnenkort ook een weekendje barcelona kunnen boeken maar misschien zit dat er financieel niet echt aan...er staat een grote garage bij ons in de tuin! Maar we spreken het eerst wel met jou af als we toch willen komen goed? In de tussentijd flink blijven genieten daar en we kijken alweer uit naar je volgende berichtje! Groetjes je broer en mij -
20 Maart 2006 - 11:33
Frans:
Dag Petty,
Leuk om te lezen al die avonturen in bars, clubs, cafés, restaurants. Ik zie wel dat jij heerlijk aan het genieten bent. Dat is het belangrijkste, want er komen nog tijden!!??
Veel plezier och ja en ook nog wat studeren.
Groeten uit Westerbeek van de Familie van der Heijden. -
20 Maart 2006 - 11:43
Barcelona-gangers:
Pet,
We komen naar je toe!! 12 mei tot en met 15 mei.
xxx
Eveline, Sandra en Stefanie -
21 Maart 2006 - 16:17
Rox:
Hey pet,
De tijd vliegt voorbij. Ik loop nu alweer 1.5 maand stage. Op kantoor gaat de tijd nog sneller. Laat me ff weten wanneer je weer naar ned. komt. Tot snel
xx rox -
26 Maart 2006 - 09:42
Pauline:
Hee doos ;-)
Echt leuk om te lezen dat je je goed vermaakt daar en genoten hebt van je weekje samen met je vriendje! Met mij gaat het allemaal goed, dus geen nieuws te melden. Al lijkt het me wel erg gezellig om als je weer terug bent snel af te spreken, want het is echt veel te lang geleden!
LIefs,
Pauline -
27 Maart 2006 - 17:38
Hans:
Hej Petty,
na een paar mailtjes met 'bericht uit barcelona..' toch maar eens gaan kijken waar jij als oud klasgenootje uithangt. Zo te lezen heb je het goed naar je zin met studie en andere activiteiten.... Geniet er nog maar van! Ik heb inmiddels de studie in Wageningen afgerond en werk in Horst. Dat bevalt prima, maar toch anders als het studentenleven.. In ieder geval nog veel plz daar en suc6 met studie!
Groeten,
Hans -
29 Maart 2006 - 14:09
Anouschka:
He petty,
Ik heb net al je berichten gelezen en zie dat je het erg naar je zin hebt in Barcelona. Had graag gewild dat ik er ook zou zijn, maar helaas. Heb nu wel een stage in Nederland weten te krijgen. Veel plezier nog en misschien zie ik je in juni als ik dan bij naomi en priscilla op bezoek ga.
groeten Anouschka -
31 Maart 2006 - 11:48
Sandra En Ria:
Hallo Petty,
Het is leuk om te lezen, dat het goed met je gaat.
Het is wel avontuurlijker dan een dagje winkelen en naar D.E. Alhoewel dat dat ook heel verassend kan zijn!
Wij willen je Feliciteren met je jarige moeder.
Met ons gaat het ook goed.
Groeten en nog veel succes!